Nu startar vi vår sjunde fond – Fondita European Micro Cap

2017-02-16

Nu har du möjlighet att investera i Europas minsta nischspelare - morgondagens stjärnor. Fondita European Micro Cap investerar i ca 30 attraktiva bolag i enlighet med Fonditas beprövade investeringsfilosofi - en filosofi som vi på Fondita följt de senaste 20 åren. Vi lägger extra vikt på att hitta bolag med en bevisad affärsmodell vilket ter sig i god lönsamhet, starka kassaflöden och sunda balansräkningar. Vi ser gärna att bolaget har en synlig och aktiv ägare - en individ eller familj, kanske grundaren till verksamheten och att bolaget genom sina unika produkter själv kan bestämma om sin framtid. Vi föredrar bolag som växer över tiden och där ledningen äger aktier i sitt bolag.

"Under Toms (Tom Lehto) och mina resor i Europa genom åren har vi stött på en mängd välskötta nischspelare som motsvarar våra investeringskriterier, vilka sällan är genomlysta av flertalet marknadsaktörer" berättar Kenneth Blomqvist, en av fondens förvaltare. Dessa bolag finner vi i länder som Tyskland, Schweiz, Österrike, Nederländerna, Storbritannien och Frankrike och de jobbar främst inom branscher som medicinteknik, informationsteknologi, industriteknologi, fordonsteknologi och varför inte även inom konsumentrelaterade branscher, fortsätter Blomqvist. Fonden är tänkt för den långsiktiga investeraren som vill "krydda" sin portfölj med något unikt och annorlunda. Fonden investerar inte i de nordiska länderna.

Fonden kommer att lanseras 7.3.2017 på den finska marknaden, övriga marknader kommer senare. För kunder i Finland tar vi redan nu emot teckningar till teckningskontot i SEB: FI58 3301 0001 1505 98. Instruktioner för teckning hittar du på vår hemsida. Tveka inte att ta kontakt med oss för ytterligare information!

Våra fonder